İndüksiyonla pişirme nedir, artıları ve eksileri nelerdir?

İndüksiyonla pişirme ocakları, enerji tasarrufu sağlaması ve hızlı pişirme süreleriyle son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Ancak eski tip ocaklara alışan kişiler için bu tarz büyük bir değişiklik göz korkutucu olabilir.

Peki, indüksiyonla pişirme tam olarak nedir, nasıl çalışır, artıları ve eksileri nelerdir? Öğrenmek için okumaya devam edin…



İNDÜKSİYONLA PİŞİRME YAPAN OCAK NEDİR?

İndüksiyonla pişirme yapan ocaklar, alt kısmı ısıtıcılar ile donatılmış cam bir ocak sistemidir. Cam yüzeyin altında kalan ısıtıcı bobinleri, ocağın üzerinde bir tencere ya da tava gibi pişirme gerecinin olmasıyla birlikte harekete geçerek elektromanyetik bir enerjiyle birlikte çalışır.

İndüksiyonla pişirme yapan ocağın üzerine konulan tencerenin yüzeyle temas ettiği sırada alt mekanizmadaki sistem çalışarak tencerenin tabanının hızlıca ısınmasına sebep olur. Bu ısıtma işlemi elektrikli ve gazlı ocaklara oranla daha farklıdır.



Diğer ocak türlerinde öncelikle ocağın ısınması ve ardından bu ısının pişirme gerecine aktarılması beklenir. İndüksiyonla pişirme yapan ocaklarda ise direkt olarak pişirme gereci ısıtılır ve bu bekleme süresi olmaz.

İndüksiyonla pişirme yapan bir ocağa geçmeden önce bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledik.

İNDÜKSİYONLA PİŞİRMENİN ARTILARI





İNDÜKSİYONLA PİŞİRMENİN EKSİLERİ



İlginizi çekebilir;