Haber7-ÖZEL
AK Parti’de, bakanlar, milletvekilleri ve partinin üst düzey yönetimi ile düzenlenen 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün sona eriyor. Kızılcahamam’daki kampın son gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan kapanış konuşması gerçekleştirildi.
Bakanların sunum yaptığı, milletvekillerinin taleplerini dile getirdiği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda AK Parti‘deki değişim süreci de ele alındı. Kampın sona ermesinin ardından toplantıyla ilgili kulis bilgilerine sahip olan tecrübeli isimler Haber7‘ye açıklamalarda bulundu. Haber7 yazarı Mehmet Acet ve Genar Başkanı İhsan Aktaş Kızılcahamam Kampı’ndan edindiği izlenimleri aktardı.
DURUM MUHASEBESİ YAPILDI
Kampların AK Parti’nin kuruluşundan itibaren parti içi moral motivasyonu dayanışmayı pekiştirme anlamında ve seçim sonuçlarına ilişkin muhasebe anlamında kurumsallaşmış bir mekanizmaya dönüştüğünü söyleyen Haber7 yazarı Mehmet Acet, bu toplantılarda milletvekilleriyle bakanlar, milletvekilleriyle parti meclis grup başkan vekilleri, parti yöneticileri, genel başkan yardımcılarının bir araya geldiklerini ve toplumun nabzını yansıtma, sorular sorma, şikayetleri dillendirme parti politikalarını, milletvekillerine anlatma gibi ortamın oluştuğunu söyledi.
Bu yıl düzenlenen 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda da toplumdan gelen sorunların ve şikayetlerin partinin ilgili mekanizmalarına aktarıldığını belirten Acet, “Bu şekilde bir karşılıklı olarak bir durum muhasebesi yapılmış oldu.” ifadelerini kullandı.
DEĞİŞİM ÖFKEYLE DEĞİL, ZAMANA YAYILARAK YAPILACAK
Toplantıda 31 Mart yerel seçimlerinin ardından dile getirilen değişim ve dönüşüm sürecinin de detaylı olarak ele alındığını söyleyen Acet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişim yapma iradesini ve kararlılığını dile getirdiğini belirtti. AK Parti’deki değişim sürecine ilişkin edindiği bilgileri de aktaran Acet, değişimin bir sinirle öfkeyle yapılmasından ziyade zamana yayarak bir periyot içerisinde bu sürecin görütüleceğini ekledi.
AK Parti’de belirtilen değişim sürecinin sonbahara kadar süreceğini söyleyen Acet şu şekilde konuştu;
Şimdi kongreler süreci, ilçe, il kongreleri, büyükşehir sonra da büyük kongre bu süreçte o değişim parti bünyesinde olacak. Bu sürecin sonbahara kadar sürmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanının iradesi bu sürecin belli uhulet ve suhulet sürecinde sürmesinden yana.
Sakin bir şekilde, soğukkanlı bir şekilde bu süreci yürütme gibi bir karar çıktı. Normal rutin içerisinde bu dönüşümler her zaman olmuştur. En son MKYK’dan örneğin yüzde altmışa yakın değişim olmuştu. Dolayısıyla o kendi rutini içerisinde zaten bu değişimler, dönüşümler zaten oluyor ama böyle bir öfkeyle, kızgınlıkla hareket etmiyor Cumhurbaşkanı.
MUHALFET İKTİDAR ALANINI ETKİLEMEYE BAŞLADI
AK Parti’nin kampına ilişkin Haber7‘ye konuşan bir diğer isim ise Genar Başkanı İhsan Aktaş oldu. Yaklaşık 15 yıldır AK Parti ile çalışmalar yürüten Aktaş, AK Parti’nin ülkeye çok güçlü yatırımlar ve yerelse çok iyi hizmetlerle birlikte güçlü liderlik iyi ekonomiyle bugüne kadar seçimleri kazandığını belirterek “Fakat şimdi karşı karşıya olduğu bir durum var.” dedi.
Muhalefet partisinin iktidarı iktidar alanını etkilemeye başladığını söyleyen Aktaş “Dolayısıyla şimdi AK Parti bu karşı karşıya kaldığı yeni durumda öncelikli olarak kendi durumunu bir test edecek. İkincisi ekonomi alanında yapılacak iyileştirmeler, siyaset alanında yapılan iyileşmeler hükümet icraatlarında neyi doğru yapıp neyi yanlış yaptığını müzakere edecek. Aslında bir yönüyle de bu seçmenin vermiş olduğu uyarıyı topyekun bir müzakereyle bir faydaya dönüştürecektir.” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ HALA AVANTAJLI BİR PARTİ
AK Parti’nin hala Türkiye’de iktidar olma ve yürütme bakımından avantajlı parti olduğunu belirten Aktaş “Çünkü parti networkü biriktirmiş olduğu siyaset kapasitesi bunu hala müsaittir.” şeklinde konuştu.
Aktaş, AK Parti rasyonel bir parti olduğunu toplumla konuşmayı, akademiyle konuşmayı, müzakere etmeyi ve ideoloji dayatmadan da bu fikirleri alıp uygulamaya yatkın bir parti olduğunu ifade ederek AK Parti‘nin dikkat etmesi gereken birkaç husus sıraladı.
Aktaş sözlerini şu şekilde sürdürdü;
Bir toplumla ilişkisini yeniden güçlendirip yani oy alabilme potansiyeli kapasitesini tekrar geliştirmesi lazım. Diğer taraftan AK Parti geldiği gelenek itibariyle sosyoloji itibariyle toplumun içerisinde yaşayan bir partiydi. Yani toplumla iç içe yüz yüze. O da şöyledir. Yani siyasetin kanallarını toplum üzerinden hükümete taşıyan bir yapısı vardı. Bunu tekrar AK Parti diriltecek kapasiteye sahiptir. Yani toplumun en alt kesimlerinden gelen talepleri alıp onu siyaset kalıbına döküp hükümete ve meclise uygulatmak gibi bir pozisyonu vardı. AK Parti siyaset üretimini tekrar merkeze aldığı zaman tekrar yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Bu bir müzakere sürecidir. AK Parti’nin de meseleleri müzakere etmek için ve karar vericilerin de bunu siyasete aktarmak için yeteri kadar da vakti var.
GÜNDEM
28 Aralık 2024SPOR
28 Aralık 2024GÜNDEM
28 Aralık 2024SPOR
28 Aralık 2024SPOR
28 Aralık 2024GÜNDEM
28 Aralık 2024GÜNDEM
28 Aralık 2024