Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul etti. Görüşme, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşti.
Erdoğan ile Özel’in görüşmesine AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da katıldı. Görüşmede Özel’e meyve, kuruyemiş ve çay ikram edildiği öğrenildi.
GÖRÜŞME OLUMLU HAVADA GEÇTİ
Saat 16.07’de başlayan görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. CHP’li kaynaklardan edinilen bilgiye göre; görüşme son derece olumlu havada geçti.
Ayrıca görüşmede tüm gündem maddelerinin detaylı bir şekilde ele alındığı belirtildi.
“İPİ GER AMA KOPARMA”
Görüşmeye dair değerlendirmelerde bulunan Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet, X’teki sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı.
Erdoğan-Özel görüşmesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Acet, şu ifadeleri kullandı:
“Erdoğan/Özel görüşmesinden notlar:
– Özel mesir macunu, Erdoğan Rize balı hediye etti.
– Görüşmenin bir yerinde diyaloğun önemi konuşulurken bir Japon atasözü gündeme geliyor. Japon atasözü şöyle:
‘İpi ger ama koparma’
– Görüşme öncesi dillendirilen konuların hemen hepsi gündeme geliyor.
– Erken seçim meselesiyle alakalı Özel’in yaklaşımı dahil.
– Erdoğan’ın iade-i ziyarette bulunalım sözleri Özel’i çok mutlu ediyor.”
KOLTUK NEDEN BOŞTU?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in görüşmesine dair ilk görüntülerde Erdoğan’ın sol tarafındaki koltuğun boş olduğu görüldü.
Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, “Buraya gelmeden önce sosyal medya paylaşımlarında şu oturma düzeni ve Sayın Cumhurbaşkanının bize göre solundaki koltuğun neden boş olduğu konuşulmuş sorulmuş. Bu aslında bir standart oturma düzeni. Sayın Bahçeli’nin de Sayın Cumhurbaşkanı ile Külliye’de yaptığı görüşmelerde de aslında orada bir sandalye daha var. Ama orada ikili görüşme planı ön plana çıkar. Dolayısıyla o bir oturma düzenini ifade ediyor. Standart bir oturma düzeni aslında.” ifadelerini kullandı.
A Haber Muhabiri Rüya Akkuş, dikkat çeken boş koltuğun protokol kuralı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Özellikle heyet diyebileceğimiz Namık Tan’ın da Mustafa Elitaş’ın da yer aldığı fotoğraf karesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın solunda kalan koltuğun boş olduğu dikkatleri çekiyor. Bu normal protokol düzeni. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi eşiti olmadığı müddetçe protokol bu şekilde sağlanır. Eğer kendi eşiti olursa 3. koltuk kalkar doğrudan iki isim yan yana gelir. Fakat bu her ne kadar parti genel merkezinde, parti genel başkanları olarak eşit gibi duruyorsa da arkada ‘Cumhurbaşkanlığı Forsu’nun da bulunmuş olması dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatı söz konusu dolayısıyla bu protokol düzeni normal bir protokol düzeni. Hatta geriye baktığımız zamanda da sayın Bahçeli ile olan görüşmelerde benzer bir usül izlendi.”
GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ DOĞRU İLİKLENİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i AK Parti Genel Merkezi’nde kabul edecek. Gazeteci Abdulkadir Selvi A Haber canlı yayınında görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Selvi’nin görüşmeye dair açıklamaları şöyle:
“Bu bir nezaket görüşmesi değil ama tüm görüşmelerinde tek görüşmede çözülmesi beklenmiyor. Böyle bir görüşmenin yapılıyor olması bile oldukça olumludur. Türkiye’yi 5 yıl yönetecek olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yerel seçimde 1. olan partinin liderinin bir araya geliyor olmaları önemli. Anayasa ve terörle mücadele gibi konuları konuşacak olmaları oldukça önemli. Bu olumlu bir adım ve başlangıç. Umarım bu görüşme iyi değerlendirilir. Türkiye’nin önemli konularda diyaloğa ihtiyacı var. Gömleğin ilk düğmesi doğru ilikleniyor.
Kemal Kılıçdaroğlu diyaloğu tercih eden bir Genel Başkan olarak öne çıkmadı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra zorunlu bir görüşme yapmıştır. 8 yıl boyunca diyalog yerine hakaret etmeyi tercih etti. Bu süreçte Türkiye bir şey kazanmadı, gerilimden hiçbir şey kazanılmaz. 80’den önce Ecevit ile Demirel’in cenazede bile tokalaşmadığının haberleri olurdu. İşte cenazede birleşmeyenler sonra Hamzakoy’da bir araya gelmek zorunda kaldılar. Ben diyalog ile birçok sorunun aşılabileceğini düşünüyorum. Halk iktidar ve muhalefetin sorunları birlikte çözmesi için sandıkta bir mesaj verdi. Bu da doğru anlaşıldı.
Ülkemizin önemli meseleleri var ama burada en büyük sorun diyalog kanallarının kapalı olmasıdır. Burada iktidar ile muhalefetin bir araya gelememesi önemli bir sorundur. Yeni anayasa diye ortaya konan çok önemli bir çalışma söz konusu. Türkiye mevcutta darbe anayasası ile yönetiliyor. Bunca yıldır siviller bir anayasa yapmayı başaramadılar. 12 Eylül darbecileri yargılandı ama onların yaptığı yasa ile ülke yönetiliyor. Bu hem iktidarın hem de muhalefetin sorunudur. Burada başlayan bir süreç var.”
GÜNDEM
13 Ocak 2025SPOR
13 Ocak 2025GÜNDEM
13 Ocak 2025SPOR
13 Ocak 2025SPOR
13 Ocak 2025GÜNDEM
13 Ocak 2025GÜNDEM
13 Ocak 2025